The Artist

Jack Heijboer

Jack Heijboer heeft een technische achtergrond, is werkzaam geweest in de petrochemie. Een grote interesse in techniek leidde jaren geleden tot het bouwen van een sportauto, die na vele aanpassingen nog steeds zomers gebruikt wordt. Een aantal jaar geleden kon hij zijn technische kennis volop gebruiken toen hij aan een nieuw project begon, het bouwen van een vliegtuig. Inmiddels is dit klaar en is Jack in zijn vrije tijd regelmatig in de lucht te vinden.


In 2004 kwam er eindelijk voldoende tijd om zich verder te verdiepen in zijn andere hobby, schilderen en fotografie. Aanvankelijk bestond dit uit portretten en abstracten op canvas, maar zijn voorliefde voor techniek kwam ook hier naar boven. Een zoektocht naar andere mogelijkheden begon. Op de computer was Jack in staat kleuren ineen te laten smelten, iets wat op canvas niet te evenaren was. Een zoektocht naar materialen en verfsoorten was het gevolg met als eindresultaat het schilderen op glas.
Op glas kon hij de felle kleuren ineen laten smelten. Doordat het schilderij aan het glas vast zit, ontstaat extra diepte en zijn de kleuren meer uitgesproken.


Naast de schilderijen op glas maakt Jack nog steeds portretten op canvas, waarbij voor Jack niet alleen de gelijkenis van belang is, een portret moet volgens hem ook het karakter van de geportretteerde reflecteren, wat vaak door middel van zijn niet alledaagse kleurgebruik tot uitdrukking komt.
In januari 2008 keert Jack weer terug naar pastelkrijt, waarmee hij een aantal portretten maakte.

The Artist